Wat is de beste Credit Card van Nederland?

Top 5 Nederlandse Credit Cards

Top 5 Nederlandse Credit Cards

Vergelijk de populairste Creditcards van Nederland en kies jouw favoriete Creditcard!

Dit Artikel is gepubliceerd op 18 juni 2021

In Nederland kom je niet ver zonder Pinpas en Creditcard. Sinds de pandemie zie je in Nederland steeds meer plekken waar je niet meer cash kan betalen. Bijna overal in Nederland wordt dan ook een pinpas of credit card geaccepteerd. Een Credit Card is vaak een handige betaaloptie wat extra’s kan meebrengen. Zo zit er op sommige Credit Card bijvoorbeeld een betaalverzekering op je aankoop of een reisverzekering (als je die Credit Card gebruikt). Op deze pagina kunt u zien welke Creditcard in Nederland bij uw wensen past.

Top 5 Nederlandse Credit Cards

Credit CardPrijs:
MasterCard - Gold Card€0,00 Per Maand
Visa World Card€0,00 Per Maand
Mastercard- Classic Card€0,00 Per Maand
Visa World Card - Gold€0,00 Per Maand
American Express - Green Card€3,00 Per Maand

Het gebruik van een Credit Card in Nederland

Creditcards in Nederland werken ongeveer hetzelfde als in andere landen. Om een creditcard te gebruiken, moet u er eerst een aanvraag doen bij een bank of financiële instelling. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, zult u een kaart thuis ontvangen. Na goedkeuring kunt u de kaart gebruiken om aankopen te doen bij winkels/handelaren/webshops die creditcards accepteren. Wanneer u een aankoop doet, wordt het bedrag van uw Credit Card rekening afgeschreven en moet u doorgaans een maandelijkse betaling doen om de schuld terug te betalen. Sommige creditcards bieden ook beloningen en voordelen, zoals ‘Geld-Terug’ regeling (cashback) of reispunten, voor het gebruik van de kaart om aankopen te doen. De algemene voorwaarden van elke creditcard, inclusief rentetarieven, vergoedingen en beloningen, verschillen per uitgever, dus het is belangrijk om de opties te vergelijken en zorgvuldig te bekijken voordat u een creditcard kiest.

Afhankelijk van waar u zich in Nederland bevindt, zult u zien dat creditcards vaak niet worden geaccepteerd door supermarkten. Meestal gebruik je een Maestro of vPay voor de betaling. Mastercard en Visa worden in 2023 ondersteunt door alle betaalautomaten, maar het is nog niet bekend wanneer precies. Omdat Amsterdam Centrum veel toeristen trekt, kunt u daar bijna overal met een Creditcard betalen.

Dutch Credit Card Mastercard Gold in Netherlands
Mastercard Gold

Prijs: €0,00 per Maand

Visa World Card Dutch Credit Card
Visa World Card

Prijs: €0,00 per Maand

Dutch Credit Card Amex Green in Netherlands
American Express – Green

Prijs: €3,00 per Maand

Wat kost een Credit Card in Nederland?

Het gebruik van een Creditcard in Nederland is vaak gratis en brengt geen commissie in rekening. Creditcardmaatschappij zijn commerciële bedrijven en hebben een business model waarbij ze zowel de gebruiker als de winkel, webshop of dienstverlener kosten in rekening brengen. Lees meer over tarieven en vergoedingen via de website van ICS.

De maandelijkse kosten zijn nihil of een heel laag bedrag (rond de €3,-). Creditcardmaatschappijen brengt vaak extra (hoge) kosten in rekening wanneer u in verschillende valuta betaalt of wanneer u geld wilt opnemen in contanten. Wij raden u altijd aan om hiervoor in Nederland uw Betaalpas te gebruiken. Dat is in de meeste gevallen gratis.

Ook buiten Nederland betalen met uw Nederlandse Creditcard brengt u vaak extra kosten in rekening. Hetzelfde geldt als u een buitenlandse Creditcard meeneemt naar Nederland, hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht. Last but not least, zorg ervoor dat u uw creditcardrekening altijd aan het einde van de maand betaalt, anders kan de creditcardmaatschappij u extra kosten in rekening brengen. Visa World Card staat in Nederland bekend om zijn lage kosten voor valuta.

Wat voor Credit Cards worden er aangeboden in Nederland?

In Nederland zijn er verschillende Creditcards, maar vanwege strikte regelgeving is het gebruikelijk om een Creditcard te nemen die maandelijks in rekening wordt gebracht. Voor gebruik in Nederland is dit de handigste manier en kost het u niets extra als u op tijd betaalt.

Charge: Ook wel de meest voorkomende creditcard in Nederland. Je krijgt elke maand een rekening en betaalt gewoon het bedrag dat openstaat aan de creditcardmaatschappij. De meeste creditcards van Visa en Mastercard zijn meestal zo’n betaalkaart. Onze aanbevelingen bovenaan deze pagina zijn allemaal Standaard ‘Charge’ betaalpassen.

Prepaid: Een minder bekende Creditcard in Nederland is de Prepaid Creditcard. Je kunt de kaart gebruiken om in principe alles te kopen. Vaak zijn de kaarten online of zelfs in de winkel te koop. Ze zijn al opgeladen met een saldo van jou gewenste bedrag, Het is ook een anonieme manier van betalen. Bekijk hier onze beste Prepaid & Go Credit Card.

Speciale Credit cards

In Nederland hebben we een aantal populaire Creditcards die net even anders zijn dan je Standaard Credit Card. De meeste van die creditcards in Nederland worden geleverd met verschillende programma’s van bedrijven die niet gespecialiseerd zijn in creditcards. Hierbij een voorbeeld wanneer het zinvol is om een combinatiedeal aan te vragen:

ANWB Creditcard
ANWB (Koninklijke Nederlandse Reisorganisatie) is een reizigersorganisatie in Nederland. Zij helpen u problemen met uw auto en stonden bekend als het bedrijf dat helpt de weg te vinden. Ze bieden hun abonnementsmodel aan in combinatie met een Creditcard die je extra voordelen kan opleveren en waarmee je punten spaart voor kortingen op gezinsuitstapjes of reisbenodigdheden. Kijk hier voor meer informatie.

Credit Cards voor het goede doel
U kunt ook een Creditcard kiezen die u geen loyaliteitsprogramma’s geeft, maar een liefdadigheidsinstelling of NGO ondersteunt die helpt bij het creëren van een betere wereld, een bekende Creditcard hiervoor is VISA die een kaart aanbiedt die het WNF ondersteunt. Kijk hier voor meer informatie.

Sluit een complete bundel af.

Sommige traditionele banken in Nederland bieden een totaalpakket aan. Dit betekent dat u een ‘lokale’ betaalpas, creditcard krijgt en ook extra services kunt toevoegen als een beleggingsrekening of pensioenplan. De meeste banken hebben een pakketdeal, maar bieden verschillende producten aan. Onze persoonlijke favoriet is ook de meest begrijpelijke van ABN AMRO die een Betaalpas combineert met een Creditcard.

De goedkoopste Credit Card in Nederland

Een goedkope Creditcard is geen slecht idee. Als je een kleiner budget hebt, is het logisch om de ‘kleinste’ creditcard te kiezen die de laagste kosten heeft en ook geen puntenprogramma’s heeft. Nadat we de kleine letters hadden gelezen en begrepen hoeveel de vergoeding nou eigenlijk echt is, hebben we een goedkoopste Nederlandse creditcard gevonden die het beste past (zonder aparte extra regels):

ABN AMRO Credit Card – 21 euro per jaar (Mastercard)

Credit check for Dutch Credit Cards

In Nederland hebben we geen Credit Score die we in de Verenigde Staten kennen. Het hebben van een ‘goede score’ heeft geen invloed op de prijs voor een creditcard of andere financiële diensten. Hoewel we geen score hebben, heeft Nederland wel een instelling genaamd ‘BKR’ die controleert of u uw rekeningen op tijd betaalt, of u kan aanwijzen als oplichter. Als u gewoon betaalt zoals een overeenkomst voorschrijft, komt u niet in de problemen. Als u niet betaalt, zijn banken minder bereid om u een hypotheek, lening of andere financiële dienst aan te bieden. U kunt uw BKR-status controleren via: https://www.bkr.nl/jouw-situatie/